Samen naar Alleen vestigingen
Veghel

Samen naar Alleen
Pater v/d Elsenlaan 9,
5462 GG Veghel
T - 0413 321728

Etten-Leur

Samen naar Alleen
Bredaseweg 185,
4872 LA Etten-Leur
T - 088 8006802

Omgeving Assen
Gratis informatiegesprek? 0413 321728

Stel een vraag

Vragen Vind hieronder het antwoord

Wij krijgen natuurlijk veel vragen over (echt)scheidingen en mediation. We helpen je graag om antwoord te vinden op jouw vraag. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen.

vragen over bemiddeling en mediation

Enkele misverstanden over scheidingsbemiddeling:

 • “Is de bemiddeling een vorm van relatietherapie?”
  Bemiddeling is geen middel om jullie huwelijk te redden. Het doel van echtscheidingsbemiddeling is om een scheiding netjes af te wikkelen, waarbij de belangen van beide partijen en (eventuele) kinderen worden gediend. Mediation is wel geschikt om terugkerende conflicten te doorbreken of de communicatie in een huwelijk te verbeteren.
 • “Moeten we tijdens de bemiddeling de hele tijd over emoties praten?”
  Een scheiding is een emotioneel proces. Gevoelens van verdriet, woede en jaloezie zijn daarbij heel gewoon. In sommige gevallen kunnen deze emoties een oplossing blokkeren. In dat geval zal de bemiddelaar/mediator met jullie of jou bespreken hoe die blokkade weg te nemen. Het praten over emoties is geen doel op zich, maar een middel om een gezamenlijke oplossing dichterbij te brengen.
 • “Krijgt de partij met de grootste mond en meeste kennis altijd zijn zin?”
  De bemiddelaar zorgt voor evenwicht tussen de twee partijen. De partner met minder kennis wordt door de bemiddelaar bijgepraat over ingewikkelde zaken, zodat hij of zij zelfstandig kan opkomen voor zijn of haar eigen belangen.
 • “Hoe lang duurt een gesprek en wat kost het?”
  Een mediationgesprek duurt meestal 2 uur. Het eerste informatiegesprek is kosteloos en vrijblijvend. Dit gesprek duurt maximaal 45 minuten. Tijdens dit gesprek kunnen jullie kennismaken met de mediator, wordt onze werkwijze toegelicht, beantwoorden we eventuele vragen en wordt er een inschatting gemaakt van de situatie en kosten. Hierna besluiten jullie of je met ons verder wilt. Zo ja, dan ontvang je van de mediator een overzicht van gegevens die jullie kunnen verzamelen en een volgende keer meenemen.

Staat de vraag die je hebt hier niet bij? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.