Samen naar Alleen vestigingen
Veghel

Samen naar Alleen
Leo v/d Weijdenstraat 8,
5461 EH Veghel
T - 0413 321728

Assen

De Drentse Zaak
Beilerstraat 24,
9401 PL Assen
T - 088 8006801

Etten-Leur

Samen naar Alleen
Bredaseweg 185,
4872 LA Etten-Leur
T - 088 8006802

Gratis informatiegesprek? 0413 321728

Stel een vraag

Rik van Griensven MfN register mediator & STOP coördinator

Rik van GriensvenWie is Rik van Griensven?

Rik is opgegroeid in Nistelrode en na de ‘CIOS’ opleiding gaan werken binnen het justitiële kader. Hier heeft hij gedurende 13 jaar verschillende functies bekleed binnen diverse Justitiële Inrichtingen. Daar is bij hem ook de interesse gewekt ‘hoe met conflicten om te gaan’.

Gedurende zijn tijd bij justitie heeft Rik verschillende (vervolg)opleiding gevolgd. Zo heeft hij de opleiding ‘Maatschappelijk werk & dienstverlening’ afgerond en een aantal jaar later de specialisatie ‘Systeemgericht werken’.

De laatste jaren heeft Rik gewerkt binnen de Jeugdhulpverlening. Rik begeleide ouders en jongeren die op dat moment in een “crisissituatie” verkeerden. Tijdens zijn werkzaamheden viel het hem op dat er op verschillende manieren conflictsituaties binnen gezinnen ontstaan en iedereen anders met deze conflictsituaties omgaat. Het werd soms op een pijnlijke manier zichtbaar hoe deze gezinnen op communicatie met elkaar vast liepen.

Onderlinge belangen en een gezamenlijke oplossing

Een trigger voor Rik om de Mediationopleiding te volgen en zich te bekwamen in conflictbemiddeling. Rik vind het een uitdaging om mensen die met elkaar in conflict zijn te begeleiden en weer met elkaar in contact te laten komen. Dit doet hij door middel van onderlinge belangen te verkennen en deze bespreekbaar te maken, zodat ze op zoek kunnen naar een gezamenlijk gedragen oplossing.

Meer weten?

Rik is werkzaam binnen BasculeGroep als Coördinator STOP en MfN geregistreerd mediator. Wil je weten wie onze andere mediators zijn van Samen naar Alleen? Maak dan kennis met onze mediators. Allen zeer ervaren, deskundig en bovenal betrokken.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor vragen, een intakegesprek of maak direct telefonisch een afspraak.