Samen naar Alleen vestigingen
Veghel

Samen naar Alleen
Pater v/d Elsenlaan 9,
5462 GG Veghel
T - 0413 321728

Etten-Leur

Samen naar Alleen
Bredaseweg 185,
4872 LA Etten-Leur
T - 088 8006802

Omgeving Assen
Gratis informatiegesprek? 0413 321728

Stel een vraag

Partner alimentatie

Hoe werkt partneralimentatie?

Mensen die getrouwd zijn of geregistreerd partnerschap hebben, hebben een (wettelijke) zorgplicht met elkaar afgesproken. Die zorgplicht houdt na het beëindigen van de relatie niet direct op. Over het algemeen ontstaat de verplichting tot betaling van partneralimentatie alleen wanneer de inkomens van de partners in hoge mate verschillen. Het uitgangspunt is namelijk dat beide partners – nadat de vaste lasten zijn betaald – ongeveer evenveel te besteden hebben. Als de partners allebei ongeveer evenveel verdienen, is het betalen van partneralimentatie in de meeste gevallen daarom dus niet nodig.

Partneralimentatie - Samen naar Alleen

Onder begeleiding van één van onze mediators wordt onderzocht en spreek je af of, en zo ja hoeveel, partneralimentatie er betaald moet gaan worden. Wij kunnen ook de alimentatieberekening uitvoeren volgens dezelfde methode die wordt gehanteerd door rechters. Als je zelf samen een bedrag wilt afspreken dan kan dat ook, al zal de rechter nog wel toetsen of het overeengekomen bedrag voor partneralimentatie redelijk is.

Heb je in het verleden partneralimentatie afgesproken en zijn er wijzigingen opgetreden of wil je de afspraken laten herzien, dan kan Samen naar Alleen jullie ook van dienst zijn.