Samen naar Alleen vestigingen
Veghel

Samen naar Alleen
Leo v/d Weijdenstraat 8,
5461 EH Veghel
T - 0413 321728

Assen

De Drentse Zaak
Beilerstraat 24,
9401 PL Assen
T - 088 8006801

Etten-Leur

Samen naar Alleen
Bredaseweg 185,
4872 LA Etten-Leur
T - 088 8006802

Gratis informatiegesprek? 0413 321728

Stel een vraag

Kinder alimentatie

Hoe werkt kinderalimentatie?

Ouders zijn wettelijk verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van hun kinderen. Als ouders uit elkaar gaan, moeten ze voor het onderhoud van de kinderen een financiële regeling afspreken. Deze afspraken over de kinderalimentatie komen in het ouderschapsplan te staan. Het is ook mogelijk om een alimentatieberekening te herzien of laten herberekenen.
Voor de totstandkoming van de hoogte van de kinderalimentatie geldt als uitgangspunt dat de kinderen er zo min mogelijk op achteruit gaan. Zij hebben immers niet gekozen voor de scheiding en het is de plicht van de ouders om hen zo goed mogelijk te verzorgen.

Kinderalimentatie - Samen naar Alleen

De hoogte van de kinderalimentatie hangt sterk af van de behoefte van de kinderen. Die wordt volgens allerlei wettelijke bepalingen vastgesteld middels de alimentatieberekening. De mediator zal tijdens het traject duidelijk toelichten en bespreken hoe deze uiteindelijke kindkosten worden vastgesteld en berekend. Wij maken hierbij gebruik van een inzichtelijk, duidelijk en persoonlijk alimentatierekenprogramma, specifiek voor jullie situatie. Maar net als voor de partneralimentatie, geldt voor kinderalimentatie dat wanneer je het bedrag zelf afspreekt, de rechter zal toetsen of dit redelijk is. Zo niet, dan wordt het bedrag via de beschikking aangepast.

De berekening van kinderalimentatie verloopt in grote lijnen in twee stappen:
1. Eerst wordt de kinderbehoefte – de eigen bijdrage van de ouders in de kinderkosten – bepaald.
2. Vervolgens wordt berekend of de ouders voldoende draagkracht hebben om de kinderbehoefte te betalen.

Onze mediators zijn op de hoogte van alle actuele en financiële kennis en kunnen jullie informeren over mogelijkheden, belastingvoordelen, indexatie en jaarlijkse verhogingspercentages.

In deze bijzondere tijden kunnen wij u nog steeds van dienst zijn. Juist nu.

Wij bieden onze dienstverlening ook op afstand aan, met de kwaliteit die u van ons gewend bent.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van online mediation en digitale conflictcoaching of klik hier voor meer informatie.